Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Minister vreest geen ‘Amarantitis’ in zorg

Net als in het onderwijs raakten de afgelopen jaren ook grote zorginstellingen in problemen, maar in de zorg zijn er al wel maatregelen getroffen. Minister Edith Schippers (Volksgezondheid) deelt dan ook niet de zorgen van de SP die vreest dat de vele fusies in zorgland leiden tot een ‘uitbraak van Amarantitis’, een verwijzing naar de problemen bij onderwijskolos Aramantis.
Minister vreest geen 'Amarantitis' in zorg

Na onder meer problemen bij Meavita, GGZ West Noord Brabant en Zonnehuizen is volgens de bewindsvrouw al gesproken over de verantwoordelijkheden van bestuur en raden van toezicht. Ook wordt nu gekeken hoe het beheer in de zorg kan worden versterkt. ‘Amarantis leert ons dat er sprake moet zijn van een adequate governance, goed toezicht, een proactieve informatievoorziening en een op de taak toegeruste inspectie’, aldus Schippers die vindt dat alles staat of valt met verantwoordelijke bestuurders.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.