Mariëlle Dekker: ‘In de helft van de gezinnen blijft het geweld doorgaan’

Drie procent van de kinderen is afgelopen jaar mishandeld. Dat blijkt uit onderzoek onder professionals die werken met gezinnen. Van alle volwassenen geeft 5,5 procent aan dat ze in de afgelopen vijf jaar te maken hebben gehad met huiselijk geweld. Mariëlle Dekker van Augeo Foundation: 'Bied je ondersteuning aan, maar op een niet-veroordelende manier en aan alle leden van het gezin.'

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto: Picscout

Het ministerie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport en het ministerie voor Veiligheid en Justitie presenteerden afgelopen week het resultaat van jarenlang onderzoek naar kindermishandeling en huiselijk geweld. Daaruit blijkt dat 5,5 procent van de volwassen Nederlanders de afgelopen vijf jaar te maken heeft gehad met ten minste één voorval van fysiek of seksueel geweld, gepleegd door iemand uit de huiselijke kring. Drie procent van de kinderen is afgelopen jaar mishandeld. Deze cijfers zijn gebaseerd op signalen van professionals, die niet alles zien. Daarom is dit naar verwachting het topje van de ijsberg.

Omvangrijk probleem

‘Deze cijfers laten zien dat het

0
671

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.