Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Met een model aan de langste eettafel van Nederland

Resto VanHarte organiseert in Den Haag de langste eettafel van Nederland. 650 Gasten eten tussen modellen aan een catwalk van 120 meter. Samen eten is de beste manier om mensen te ontmoeten.
Met een model aan de langste eettafel van Nederland

Aan de eettafel in het Haagse Transvaal Wijkpark kunnen 650 mensen aanschuiven voor een gratis driegangendiner midden in de stad. Op en rond de eettafel treden artiesten uit de buurt op en zijn er sportactiviteiten. Vrijwilligers helpen de maaltijd te bereiden en bij het organiseren van dans- en sportevenementen om de tafel heen. De 120 meter lange tafel doet ook dienst als catwalk. Tussen de borden geven 20 dames een modeshow, die Europese, Indische en Marokkaanse mode van aanstormend ontwerptalent laat zien.

Lekker
Resto VanHarte is een landelijke organisatie die buurtrestaurants opzet waar wijkgenoten elkaar tijdens een gezonde, lekkere maaltijd kunnen ontmoeten. Om mensen uit hun isolement te halen vormt Resto VanHarte samen met lokale sleutelfiguren een sociaal netwerk. Vaak eten de wijkagent, de imam of de sociaal raadsman mee. Rondom de maaltijd organiseert Resto VanHarte activiteiten om mensen te informeren en met elkaar in contact te brengen.

Ongedeeld
De organisator van de langste eettafel is Ben Lachhab, tevens restomanager van een viertal VanHarte resto’s in Den Haag: ‘Samen eten brengt mensen, culturen en geloven met elkaar in contact, verbindt ze met elkaar. Initiatieven als dit zijn in Nederland hard nodig om te bouwen aan een ongedeeld Nederland.’

De VanHarte wijkrestaurants worden bezocht door mensen uit alle lagen van de bevolking. De keukens zijn bovendien een ideale praktijkschool voor jonge koks en restauranthouders.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Bron: ANP

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.