Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Meldpunt onderbezetting zorg in zomer

De beroepsorganisatie van verpleegkundigen NU'91 heeft op internet een meldpunt geopend waarop verplegend personeel melding kan maken van problemen door onderbezetting in de zomervakantie. Dat liet de organisatie maandag weten.
Meldpunt onderbezetting zorg in zomer

Volgens de organisatie moet in veel gevallen hetzelfde werk in de zomer met minder mensen worden gedaan omdat personeel vakantie opneemt. NU’91 maakt zich zorgen dat dit ten koste gaat van de continuïteit en kwaliteit van de zorg in instellingen. ‘De eerste knelpunten zijn al gesignaleerd’, zo liet de bond maandag weten.

Dupe
Om problemen in kaart te brengen, vraagt de beroepsorganisatie zorgmedewerkers hiervan melding te maken via www.nu91.nl. ‘NU’91 bundelt alle reacties en gaat als dat nodig is in gesprek met werkgevers, politiek en inspectie. Maar we zullen bovenal aantonen dat het anders moet. Patiënten, cliënten en zorgmedewerkers mogen niet de dupe worden van een gekortwiekte personeelsbezetting tijdens de zomerperiode.’

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hieraanmelden.

Bron: ANP/Foto: ANP/Robin Utrecht

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.