Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Meldpunt misstanden in verpleeg- en thuiszorg

Vakbond Abvakabo FNV heeft een online meldpunt geopend, waar leden misstanden in de verpleeg- en thuiszorg kunnen doorgeven. Het meldpunt ging afgelopen weekend online en leverde inmiddels al 150 reacties op.
Meldpunt misstanden in verpleeg- en thuiszorg

‘We kregen veel signalen dat medewerkers zich zorgen maakten over de kwaliteit van de zorg die zij boden. Tegelijk gaven werkgevers aan dat het incidenten betrof’, aldus een woordvoerster. Zorgmedewerkers geven volgens de vakbond aan dat er structureel te weinig personeel is en de werkdruk te hoog.

Meldingen
De gebundelde meldingen worden ook gebruikt als pressiemiddel in de cao-onderhandelingen. Volgens Abvakabo wordt veel geld dat door de overheid beschikbaar is gesteld om extra mensen aan te nemen, daar niet voor gebruikt. ‘Er wordt veel gespaard en uitgegeven aan bijvoorbeeld uitzendkrachten. Neem dan vaste werknemers aan’, aldus de woordvoerster. Het meldpunt is open tot 25 april.  

Bron: ANP/ANP-Photo

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.