Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Melding kindermishandeling door ziekenhuis terecht

In ruim negen op de tien gevallen bleken de meldingen van het Medisch Centrum Haaglanden over kindermishandeling bij het AMK terecht. Dat blijkt uit een proef die een aantal jaar in de Haagse regio liep. De proef krijgt vanaf deze zomer navolging in heel Nederland.
Melding kindermishandeling door ziekenhuis terecht
Foto: ANP

Iedere vader of moeder die zich onder verdachte omstandigheden bij de huisarts, ambulance of spoedeisende hulp meldt, kan kort daarna een telefoontje verwachten van het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling (AMK). Het ministerie van Volksgezondheid maakt deze ‘kindcheck’ verplicht voor alle ziekenhuizen.

Drugs

Initiatiefnemer Hester Diderich van het Medisch Centrum Haaglanden (MCH), begon in 2008 met meldingen doorgeven aan het AMK. ‘Op bijvoorbeeld de eerste hulp zie je mensen met drugs- of drankproblemen. De hulpverleners vragen of ze kinderen hebben en geven dat door aan het AMK.’

Melding

Tussen 2008 en 2011 zijn er ruim 500 meldingen gedaan. Van de meldingen waar inderdaad iets aan de hand was, bleek driekwart van de kinderen nog niet bekend bij het AMK.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.