Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Meerderheid in Bronckhorst tegen miljoen bezuiniging op Wmo

Het ziet er naar uit dat er in de Gelderse gemeente Bronckhorst geen bezuiniging van ruim een miljoen euro op de Wmo komt. Zo meldt dagblad de Stentor. Niet alleen de vier oppositiepartijen in de raad zijn tegen, maar ook de VVD.
Meerderheid in Bronckhorst tegen miljoen bezuiniging op Wmo

De VVD stelt dat een bezuiniging van 1,1 miljoen euro in 2011 niet realistisch en haalbaar is. Vooral omdat er in de gemeente sprake is van een toenemende vergrijzing. ‘Deze omvang is niet acceptabel’, aldus fractievoorzitter Marja Hartman.

Ambtenaren
Het college wil de kosten van de Wmo en Wwb (Wet werk en bijstand) met 1,5 miljoen terugdringen. De oppositiepartijen GroenLinks, PvdA en GemeenteBelangen vinden dat het college eerst nog maar eens moet kijken of er binnen de gemeente zelf niet bezuinigd kan worden. Bijvoorbeeld door het aantal ambtenaren terug te dringen. Verder stellen de partijen de miljoenen kostende centrumplannen voor Hengelo en Vorden ter discussie.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: de Stentor/Foto: ANP/Koen Suyk

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.