Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Meerdere thuiszorgorganisaties stoppen met huishoudelijke hulp

In gemeenten waar de Wmo-tarieven niet alles vergoeden, staken steeds meer thuiszorgorganisaties hun werkzaamheden in de huishoudelijke hulpverlening. Volgens Zorgvisie hebben afgelopen week minimaal 5 organisaties aangegeven ermee te stoppen vanwege de nieuwe uurtarieven.
Meerdere thuiszorgorganisaties stoppen met huishoudelijke hulp

Als voorbeeld noemt Zorgvisie de organisaties Careyn, Vitras, Rivas, Valent en de Pieter Raat Stichting. In een groot aantal gemeenten hebben ze aangegeven dat ze zich niet meer aanmelden voor de nieuwe aanbestedingprocedures voor huishoudelijke hulp. Ook bestaande contracten worden opgezegd.

Kwaliteit
Aanleiding hiervoor is dat de lonen voor thuiszorgmedewerkers volgens de nieuwe cao stijgen, maar dat veel gemeenten hier met de nieuwe uurtarieven geen rekening mee houden. Hierdoor kunnen de thuiszorgorganisaties niet garanderen dat ze de juiste kwaliteit kunnen blijven leveren.

Oplossen
In een aantal gemeenten lijkt het probleem zichzelf op te lossen doordat andere thuiszorgorganisaties zich wél willen inschrijven voor de aanbestedingsprocedure. Andere gemeenten, waaronder Alblasserwaard en Nieuwegein, zoeken nog naar een nieuwe partij.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.