Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Meer mensen krijgen toeslag extreme zorgzwaarte

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) breidt de toeslag ‘extreme zorgzwaarte’ uit. De regeling was alleen bestemd voor cliënten woonachtig in een instelling voor gehandicaptenzorg, maar vanaf 2011 komen meer mensen ervoor in aanmerking.
Meer mensen krijgen toeslag extreme zorgzwaarte

De toeslag extreme zorgzwaarte is bedoeld voor mensen die 20 procent meer zorguren nodig hebben dan omschreven in het zorgzwaartepakket. De regeling wordt straks ook opengesteld voor mensen met een lichamelijke handicap die zijn geïndiceerd voor de zogenoemde ZZP 5, beschermd wonen met intensieve dementiezorg.

Thuis
Ook zal de regeling gelden voor cliënten met een handicap die verblijven in een ggz-instelling, verpleegg- of verzorgingshuis of hun zorg ontvangen in de vorm van een VPT (Volledig Pakket Thuis). Om in aanmerking te komen voor dit laatste pakket, moet een cliënt geïndiceerd zijn voor een zorgzwaartepakket met verblijf, maar kiest hij of zij ervoor de zorg thuis te ontvangen.

Geestelijke gezondheidszorg

De NZa gaat na of de regeling voor het verstrekken van de toeslag extreme zorgzwaarte in 2011 ook kan worden opengesteld voor cliënten met een indicatie voor verpleging, verzorging of geestelijke gezondheidszorg.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Bron: NZa/Foto: stock.xchng

1 REACTIE

  1. Dat de toeslag in 2011 ook wordt opengesteld in de ZZP 5 beschermd wonen met intensieve dementiezorg (de VV-categorie) zie ik niet terug in de recente berichtgeving en nieuwe beleidsregels van NZa. Ik zie alleen uitbreiding in de VG-categorie. Ik ben een leek op dit gebied. Zie ik het goed?

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.