Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Meer dan Handen’ vrijwilligersprijzen uitgereikt

Op zaterdag 7 december – internationale vrijwilligersdag - worden de 'Meer dan Handen' vrijwilligersprijzen 2013 uitgereikt door staatssecretaris Van Rijn (VWS) en minister Plasterk (BZK). Doel van de prijzen is om inspirerende voorbeelden over het voetlicht te brengen en waardering voor alle vrijwilligers.
‘Meer dan Handen’ vrijwilligersprijzen uitgereikt

Het thema van 2013 is ‘het betrekken en werven van vrijwilligers’. Uit 423 inschrijvingen zijn 24 organisaties en projecten genomineerd. Er worden prijzen uitgereikt in vier categorieën: landelijke/regionale vrijwilligersorganisaties, lokale vrijwilligersprojecten/burgerinitiatieven, bedrijven en gemeenten. De vier winnaars van de ‘Meer dan Handen’ vrijwilligersprijzen ontvangen ieder 5.000 euro, beschikbar gesteld door  de VriendenLoterij.

 

De presentaties van de 24 genomineerde projecten staan op www.vrijwilligerswerk.nl.

 

Staatssecretaris Van Rijn (VWS) en minister Plasterk van Binnenlandse Zaken maken op 7 december de winnaars bekend in het Vorstelijk Complex in Utrecht. Op deze manier maken de bewindslieden duidelijk dat vrijwilligers essentieel zijn voor de ondersteuning van kwetsbare groepen in de samenleving. In Nederland zijn ruim 5,5 miljoen vrijwilligers actief. Dat is zo’n 44 procent van alle volwassen Nederlanders. 12 Procent van hen – 660.000 personen – zet zich in voor de sector zorg en welzijn.

Derde keer

De “Meer dan handen vrijwilligersprijzen” worden dit jaar voor de derde keer uitgereikt. Het aantal inschrijvingen is dit jaar bijna verdubbeld in vergelijking met 2012.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.