Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

MEE Twente verliest kort geding over ontslagen

Zorgorganisatie MEE Twente heeft al het personeel moeten ontslaan, maar staatssecretaris Martin van Rijn van VWS hoeft niet voor die kosten op te draaien. Dat is de uitkomst van het kort geding dat MEE Twente tegen de staatssecretaris had aangespannen.
Rechter oordeelt dat overheid niet verantwoordelijk is voor ontslag MEE-medewerkers
Rechter oordeelt dat overheid niet verantwoordelijk is voor ontslag MEE-medewerkers - Foto: ANP XTRA

MEE Twente ging naar de rechter omdat de organisatie, voor steun aan mensen met een beperking, vindt dat staatssecretaris Van Rijn de kosten op zich moet nemen voor het ontslag van het personeel. MEE Twente wilde in ieder geval dat de staatssecretaris, die verantwoordelijk is voor het nieuwe ondersteuningsbeleid, het ontslag van het merendeel van de 90 mensen op een andere manier moet oplossen.

Van Rijn moet garant staan voor de kosten die het ontslag van de MEE medewerkers met zich meebrengen. De decentralisatie van de zorg is de oorzaak van het ontslag, zegt bestuurder Kleis Pit van MEE Twente. Lees meer>>

Kort geding

Volgens MEE Twente zou met Van Rijn afspraken zijn gemaakt over een goede oplossing voor het ontslag van medewerkers. De kortgedingrechter vindt echter dat niet blijkt dat de staatssecretaris een toezegging heeft gedaan aan MEE Twente. De vordering is daarom afgewezen.

Wachtgeld

De kosten van ontslag bestaan onder andere uit wachtgeld voor personeel dat op 1 januari geen nieuw werk heeft gevonden. MEE Twente wilde dat deze kosten door het ministerie van VWS moesten worden gedragen. MEE Twente heeft overigens eind december de werkzaamheden gestaakt. Voor het personeel is inmiddels collectief ontslag verkregen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.