Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

MEE Twente daagt overheid voor de rechter

Voor het grootste deel van de oorspronkelijk 90 medewerkers heeft MEE Twente ontslag aangevraagd. De bestuurder van de MEE organisatie wil staatssecretaris Van Rijn voor de kosten laten opdraaien.
Werknemers van MEE Twente zijn ontslagen
Werknemers van MEE Twente zijn ontslagen - Foto: ANP XTRA

MEE Twente vindt dat staatssecretaris Van Rijn garant moet staan voor de kosten die het ontslag van de MEE medewerkers met zich meebrengen. De decentralisatie van de zorg is de oorzaak van het ontslag, zegt bestuurder Kleis Pit van MEE Twente tegen RTV Oost. De gemeenten in Twente hebben bij de transitie er niet voor gekozen om MEE personeel in te huren voor de zorg aan mensen met een beperking. Het kort geding dient vrijdag 30 januari bij de rechtbank in Den Haag.

De ondersteuning van MEE-cliënten met een verstandelijke of lichamelijke beperking was in juni 2014 nog steeds niet of slecht geregeld voor het transitiejaar 2015. Aldus MEE-directeur Jan de Vries. MEE Nederland stuurde een brandbrief naar de Tweede en Eerste Kamer. Lees meer>>

Ontslag

MEE Twente, een organisatie voor steun aan mensen met een beperking, heeft per 1 januari 2015 de deuren moeten sluiten. Al in de zomer van 2014 wilde MEE Twente voor 90 medewerkers ontslag aanvragen, omdat niet zeker was of de Twentse gemeenten contracten wilden afsluiten met deze organisatie. Een aantal medewerkers zijn wel bij enkele gemeenten aan de slag kunnen gaan.

Wachtgeld

De kosten voor de MEE-organisatie bestaan bijvoorbeeld uit het te betalen wachtgeld aan personeel dat op 1 januari geen nieuw werk heeft gevonden. Volgens bestuurder Pit heeft de organisatie al diverse keren aan Van Rijn gevraagd om de financiële problemen op te lossen. Volgens landelijke afspraken moet de staatssecretaris dat doen. ‘Dit heeft tot op heden niet tot een passende oplossing geleid met als gevolg dat het personeel van MEE Twente na een subsidierelatie van ruim 60 jaar in de kou komt te staan.’

Heb je Zorg + Welzijn magazine al eens gelezen? Blader hier een van onze nummers door >>
En we hebben een mooi aanbod voor je: nu meer dan 40% korting op een abonnement >>

2 REACTIES

  1. De foto bij het bericht is misleidend. In werkelijkheid is MEE niet een uitvoerende organisatie maar een bureaucratische organisatie. Uiteraard hebben ze hun doelgroep opgerekt om cijfers te kunnen presenteren. Ook alloctonen zonder beperking zijn welkom,..

  2. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.