Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Medewerkers Sensire voelen zich geïntimideerd

Medewerkers van thuiszorgorganisatie Sensire zijn door de organisatoren van een protestactie op een intimiderende manier benaderd om mee te doen aan die actie. Het protest is gericht tegen ontslag van 1100 thuishulpen. Dat heeft een woordvoerster van Sensire gezegd.
Medewerkers Sensire voelen zich geïntimideerd
Foto: ANP Photo

De thuiszorgorganisatie heeft besloten om het kantoor in het Achterhoekse Varsseveld voor alle zekerheid maandag te sluiten. De manier waarop personeelsleden telefonisch zijn benaderd om mee te doen aan de protestactie van Abvakabo FNV is volgens de woordvoerster als onplezierig ervaren. ‘We kregen veel signalen dat mensen zich geïntimideerd voelden.’

Veiligheid

De directie van Sensire zegt in een brief aan het personeel dat ze de veiligheid van het personeel niet kunnen waarborgen. Gewezen wordt op de bezettingsactie op 30 juli, toen medewerkers hun werk ook niet konden doen. ‘We zijn niet op de hoogte gebracht over wat er maandag op het programma staat’, aldus de woordvoerster.

Staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) praat maandagmiddag in Ulft met het bestuur en de ondernemingsraad van Sensire, wethouders en de vakbond.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.