Vier deskundigen over: Zet niet het slachtoffer, maar de dader uit huis

De VVD zegt in haar verkiezingsprogramma dat bij kindermishandeling de dader uit huis moet worden geplaatst in plaats van het kind. Het is onrechtvaardig om het kind uit zijn vertrouwde omgeving te halen. Goed plan?

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41185-017-0006-6/MediaObjects/41185_2017_6_Fig1_HTML.jpg

Brigitte van der Burg: ‘Per jaar wordt er één kind per klas mishandeld of misbruikt. En er sterft één kind per week ten gevolge van mishandeling. Dat zijn cijfers waar je van schrikt. Daarom vind ik dat we in het belang van het kind moeten handelen en minder in dat van de ouder c.q. dader.

Het tijdelijk huisverbod is niet alleen maar voor agressieve partners. Het is al jaren bekend dat hulpverleners ook de dader van kindermishandeling of -misbruik tijdelijk uit huis kunnen laten plaatsen. Rotterdam bijvoorbeeld maakt er wel gebruik van. Bij andere gemeenten zit het meestal niet op

0
45

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

0
45
Mariët Ebbinge
Mariët Ebbinge
De zus van journalist Mariët Ebbinge is een vrouw met een verstandelijke beperking; ze heeft het syndroon van Down. Mariët is haar mentor en nauw betrokken bij de zorg van haar zus. In haar blogs schrijf ze over haar ervaringen met haar zus en over alle veranderingen in de zorg waarmee haar zus te maken krijgt.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.