Worstelende professionals en onwetende cliënten

De Jeugdwet stuurt aan op het delen van informatie tussen Jeugdhulp en Jeugd GGZ. Volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming kan het delen van persoonlijke informatie alleen wanneer aan strenge eisen is voldaan. Een complex vraagstuk.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

In de dagelijkse praktijk heeft de toegang, veelal belegd bij de Centra voor Jeugd en Gezin en de Sociale Wijkteams, een cruciale rol in het toekennen van zorg. Om die taak goed te kunnen uitvoeren heeft zij persoonlijke informatie van de cliënt nodig. Deze informatie vraagt de lokale toegang op bij de zorgaanbieder. De zorgaanbieder moet hiervoor vooraf toestemming vragen aan de cliënt. Daarbij moet de zorgaanbieder de cliënt informeren over de volgende zaken: Is de wettelijke grondslag bekend? Is het doel van het delen van persoonlijke gegevens helder? Wat doet de ander met de persoonlijke gegevens?

0
63

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.