Redactioneel: Wijkteam

Eerlijk gezegd keek ik ervan op. Half maart publiceerde Movisie een groot onderzoek waarin geconstateerd werd dat wijkteams niet toekomen aan outreachend werken, aan het ontwikkelen en ondersteunen van burgerkracht, aan preventie. Dus wel druk, druk, druk. Maar niet met die zaken die de inmiddels roemruchte ‘transformatie’ teweeg zou brengen.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Piet-Hein Peeters

Voeg dat bij de veel geuite kritiek dat het wijkteams ontbreekt aan specialistische kennis op het gebied van bijvoorbeeld psychiatrie en je vraagt je toch af waar al die energie dan wel naartoe gaat.

Collega Stan Verhaag bezocht voor zijn feuilleton ‘Venray in verandering’ het inloopspreekuur van het team in de wijk Veltum. U leest het verderop in dit nummer. Alvast de spoiler: Er kwam niemand. De twee aanwezige professionals gebruikten de tijd om een aantal casussen door te nemen. Leidinggevende Ingrid van Cleef is zo eerlijk toe te geven dat de eerdere spreekuren ook nauwelijks bezocht worden.

Movisie-bestuurder Yvonne

0
21

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.