Werkdruk door zelfsturing: maak het een probleem van de hele organisatie

Als team zelf je werk mogen organiseren heeft zeker voordelen, merkt wijkverpleegkundige Carola Nieuwenhuis. Maar wat als je daardoor je handen zo vol hebt dat je nog minder aan je echte werk toekomt?

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Hèhè, eindelijk zit er weer logica in de routes die Carola Nieuwenhuis aflegt tussen de ene cliënt en de andere. Haar team plant de routes zelf, en dat is merkbaar. De grote thuiszorginstelling waar ze al bijna twintig jaar werkt, overweegt zelfsturende teams in te voeren en Carola’s team is proefkonijn. Ze is blij niet meer voor elk wissewasje – roosters, piepers, medicijnlijsten – afhankelijk te zijn van toestemming van hogerop of levering van andere afdelingen. Toch twijfelt ze of ze dat in haar verslag zal schrijven en daarmee de kans vergroot dat zelfsturend werken de norm wordt. Ze

0
65

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.