Wat kun je wel doen?

Met alle veranderingen in het land van zorg en welzijn, zijn bewoners, professionals en ambtenaren voorzichtig in het toezeggen van bijdragen. Hoe voorkom je dat gezamenlijke bijeenkomsten verzanden in discussie over verantwoordelijkheden?

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

De wijkbijeenkomst in Rotterdam Hillesluis was voor stadstrainer Rik Moonen de afsluiting van zijn project waarin ouderen met een polaroidcamera in beeld brachten wat hen bezighoudt. Het project maakte deel uit van een gemeentelijk programma ter bestrijding van eenzaamheid onder 75-plussers, waarvoor de gemeente ook huisbezoeken deed.

Met de polaroidfoto’s als inspiratiebron, bespraken bewoners wat zij belangrijk vinden. Moeilijk ter been zijn kan voor eenzaamheid zorgen, maar ook de figuurlijke drempel bij activiteiten waar je weinig mensen kent, zeiden ze. En: we kijken minder naar elkaar om dan vroeger. Daardoor weten mensen niet meer ‘vanzelf’, via een praatje op

0
15

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.