Vrouwen transformeren de verzorgingsstaat

Het zijn bij elkaar 127 paar ogen die de lezer het afgelopen jaar hebben aangekeken vanaf de groepsfoto’s van sociaal wijkteams. We vroegen publicist Jos van der Lans om de balans op te maken. ‘Het feit dat het voornamelijk mannen zijn die in problemen komen die door voornamelijk vrouwen worden behandeld, is kennelijk volkomen vanzelfsprekend.’

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
In wijkteam kijkt professional door andere bril

Het verzoek van Zorg+Welzijn is koren op mijn molen. In al mijn publicaties ben ik een vurig pleitbezorger geweest van sociaal professionals die dwars voor de bureaucratische scheidslijnen heen, dichtbij mensen en in samenwerking met burgers hun werk zouden moeten kunnen doen. Die gedachte is met de decentralisaties sinds 1 januari 2015 razendsnel gemeentelijk beleid geworden. Zo’n tachtig procent van de gemeenten werkt nu met sociaal wijkteams en ik wil natuurlijk heel graag weten wat voor vlees we in de kuip hebben.

Maar ja, om nu op basis van twaalf groepsportretten conclusies te trekken, is ook weer zo wat.

0
15

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.