Venray in verandering: Stop de radicalisering

Venray-watcher Stan Verhaag verheugt zich op een goede discussie met ouders over hoe je jongeren weerbaar maakt tegen radicalisering.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

‘Vanavond gaan we praten over het herkennen en tegengaan van radicalisering’, beloofde de uitnodiging. ‘Discussiëren over de beste manier om kinderen weerbaar te maken tegen alle vormen van radicalisering.’ Eerste tegenvaller: burgemeester Hans Gilissen, die een inleiding zou verzorgen, is er niet. Dat is zonde, want een welbespraakter burgervader vind je in Nederland nauwelijks. Schrale troost: dagvoorzitter Bouchaib Saadane (Samenwerkingsverband Marokkaanse Nederlanders) komt met een sterke tekst als hij de avond opent. ‘Kinderen zijn kneedbaar’, zegt hij. ‘Je kunt alle kanten met ze op. Ook de verkeerde.’

Gaan in Venray veel jongeren de verkeerde kant op? Nee, daar lijkt het

0
18

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.