Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Veiligheid in tijden van verandering

Veilig Thuis ontstond twee jaar geleden uit een fusie tussen twee organisaties met verschillende doelgroepen. Ze heeft ook nog eens te maken met een veranderende meldcode, een toegenomen aantal meldingen en gewijzigde lokale omstandigheden. JeugdenCo sprak hierover met Twee Veilig Thuis-organisaties die volgens de inspectie goed bezig zijn.
Premium

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs12449-018-0005-1/MediaObjects/12449_2018_5_Fig1_HTML.jpgDit jaar onderzocht de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd de 26 Veilig Thuis-organisaties die in 2015 ontstonden uit een fusie tussen het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling (AMK) en het Steunpunt Huiselijk Geweld (SHG). De nieuwe organisatie moet de veiligheid waarborgen van kinderen en volwassenen. Veilig Thuis-organisaties Gooi en Vechtstreek en Groningen kwamen uit het onderzoek als twee van de besten naar voren.

De Inspectie constateert dat Veilig Thuis (VT) bij

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.