Veiligheid in tijden van verandering

Veilig Thuis ontstond twee jaar geleden uit een fusie tussen twee organisaties met verschillende doelgroepen. Ze heeft ook nog eens te maken met een veranderende meldcode, een toegenomen aantal meldingen en gewijzigde lokale omstandigheden. JeugdenCo sprak hierover met Twee Veilig Thuis-organisaties die volgens de inspectie goed bezig zijn.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs12449-018-0005-1/MediaObjects/12449_2018_5_Fig1_HTML.jpgDit jaar onderzocht de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd de 26 Veilig Thuis-organisaties die in 2015 ontstonden uit een fusie tussen het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling (AMK) en het Steunpunt Huiselijk Geweld (SHG). De nieuwe organisatie moet de veiligheid waarborgen van kinderen en volwassenen. Veilig Thuis-organisaties Gooi en Vechtstreek en Groningen kwamen uit het onderzoek als twee van de besten naar voren.

De Inspectie constateert dat Veilig Thuis (VT) bij acute onveiligheid actief optreedt, maar de mondeling gemaakte veiligheidsafspraken niet voldoende vastlegt. Ook moeten bijna alle VT-organisaties (VT’s) beter nadenken over hoe ze kinderen blijven volgen na overdracht van hulpverlening. Verder

0
15

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.