THEMA ‘We moeten geweld beter samen aanpakken’

Huiselijk geweld blijkt moeilijk te stoppen. Daarom is sinds 1 januari 2019 de Meldcode voor huiselijk geweld en kindermishandeling aangescherpt. Mariëlle Dekker, directeur van Augeo Foundation: ‘Vanaf nu meld je een ernstige situatie altijd bij Veilig Thuis.’

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41185-019-0009-6/MediaObjects/41185_2019_9_Fig1_HTML.jpg

Stel, een kind heeft een blauwe plek in het gezicht omdat het een klap van de vader kreeg. Of een vrouw is bedreigd door haar echtgenoot. Dan doorloop je als professional altijd de stappen van de Meldcode voor huiselijk geweld en kindermishandeling. Helaas bleek dat tot nu toe niet voldoende om huiselijk geweld te stoppen.

In zestig procent van de gezinnen die in beeld komen bij Veilig Thuis is anderhalf jaar later nog steeds sprake van ernstig geweld – van fysieke, seksuele of psychische aard. Dat blijkt uit de hermeldingen die binnenkomen over gezinnen die al eerder te maken hadden

1
269

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.