THEMA Praten over schulden met chef common sense

Hoe kun je iemand met schulden en een licht verstandelijke beperking het beste ondersteunen? Doe wat Pieter-Bas van Steenis doet. Denk logisch na, vraag wat iemand nodig heeft en help bij wat zelf niet lukt.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41185-019-0233-0/MediaObjects/41185_2019_233_Fig1_HTML.jpg

Pieter-Bas van Steenis is actie- onderzoeker bij het Instituut voor Publieke Waarden (IPW). Zijn collega’s noemen hem Chef Common Sense van het Sociaal Hospitaal. Met zijn rappe Rotterdamse tongval ploft hij bij de kwetsbaarste inwoners van Nederland op de bank. Vertel, zegt hij dan, waar heb jij nou het meeste last van? Want ‘tackle je het probleem waar een gezin zelf het meeste last van heeft, dan worden andere problemen vaak ook oplosbaar.’

Het Sociaal Hospitaal is onderdeel van het IPW en gebruikt, zo meldt de website, bureaucratische competenties om systeemfalen achter individuele voordeuren snel te herstellen.Hiermee proberen de ‘broeders

0
9

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.