THEMA ‘Het begint met twee pakken melk’

‘De aanpak van ouderenmishandeling is nog maar net begonnen’, zegt Trudy Jacobs van het Radboudumc. Volgens haar is nog een lange weg te gaan.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41185-019-0012-y/MediaObjects/41185_2019_12_Fig1_HTML.jpg

Ouderenmishandeling begint meestal met iets kleins, weet Trudy Jacobs, sociaal-psychiatrisch verpleegkundige (afdeling geriatrie van het Radboudumc) en aandachtsfunctionaris ouderenmishandeling. Bijvoorbeeld een zoon die zonder te overleggen de telefoon bij zijn demente moeder eruit trekt, omdat zij hem voortdurend belt. Of het nichtje van de kwetsbare oude vrouw die ongevraagd, als ze boodschappen doet voor haar tante, ook nog even op dier kosten twee pakken melk voor zichzelf in het karretje legt. ‘Het nichtje denkt: ach, ik rij telkens op en neer naar mijn tante. Dan kan ik dit toch wel doen?’ Nee, zegt Jacobs. ‘Beide zijn voorbeelden van schending van

0
94

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.