THEMA De cliënt spreekt: ‘Niemand gaat mij redden’

‘Mijn vader was een perfecte man, behalve als hij dronken was. Dan mishandelde hij mijn moeder. Mijn broertje en ik waren altijd bang dat het écht mis zou gaan. Stel dat hij haar per ongeluk zou vermoorden? De situatie maakte me vreselijk onzeker, maar ook vroegwijs.'

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41185-019-0010-0/MediaObjects/41185_2019_10_Fig1_HTML.jpg

Op mijn zevende wist ik al: als de buren de politie bellen, nemen ze niet de moeite om te komen. Maar als een huilend kind belt, komen ze wel. Dus belde ik zelf. Dan namen ze mijn vader mee, en bleven wij achter met onze toegetakelde moeder. Het was vreselijk om haar zo te zien. Ik was verdrietig, bang, boos – allemaal tegelijk.

Ik ben geboren in Polen, wat toen nog een communistisch land was. Vrijheid was een droom. Veel mannen verdronken hun frustratie en reageerden hun agressie af op hun vrouw. Vrouwen werden vaak onderdrukt door hun man; om

0
291

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.