Tegenwoordig vragen ze me zelfs om raad over hun hond’

Opa’s en Oma’s Passen Op Een Huisdier (OOPOEH) van een gezin of bewoners in de wijk. Ze letten op de kat of laten de hond uit en komen zo uit het sociaal isolement. Portret van de winnaar van de nationale eenzaamheidsprijs.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Vier jaar geleden bracht Sofie Brouwer haar hond af en toe onder bij haar buurvrouw, mevrouw Deketh van 96 jaar. Mevrouw vond zichzelf te oud om nog een huisdier te nemen. Brouwer zag hoe haar buurvrouw opbloeide van het contact met het dier en met de mensen die ze op straat tegenkwam. ‘Wat een simpel concept om iemand gelukkig te maken’, dacht ze en ze besloot het uit te werken tot een heuse stichting: OOPOEH. Inmiddels werkt OOPOEH met vier betaalde parttimekrachten, vijftig vrijwilligers in het gehele land en zijn er zo’n vijfentwintighonderd opoe’s – opa’s en oma’s –

0
18

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.