TEGENDRAADS ‘We blijven lachen, maar we gaan dit wel oplossen’

In de rubriek ‘Tegendraads’ komen professionals aan het woord die, om hun doel te bereiken, niet voor de geëffende weg kiezen. Deze keer: Rene Slotboom, straatadvocaat.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41185-019-0002-0/MediaObjects/41185_2019_2_Fig1_HTML.jpg

‘In januari 2001 was er een brand op Schiphol Plaza. In die tijd verbleef ik daar zelf als dakloze. Als reactie op de brand sloten de autoriteiten het winkelcentrum tussen twaalf en vier uur ’s nachts. Toen is mijn tegendraadsheid boven komen drijven. Ik ging me inzetten als belangenbehartiger van de 250 daklozen van Schiphol. Ik liet me niet aan de kant zetten door de instanties en zorgde ervoor dat we met een grote groep op de stoep van het gemeentehuis stonden.’ Zijn acties resulteerden onder andere in contacten met Tweede Kamerleden en een documentaire over de leefomstandigheden van zijn

0
35

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.