TEGENDRAADS Kinderen als Dexter noemen ze ‘niet plaatsbaar’

Dexter is een goed uitziende jongen van 22 jaar. Maar Dexter is anders; hij heeft een ernstig verstandelijke beperking, autisme en een slaapstoornis. Daarnaast heeft hij moeilijk verstaanbaar gedrag ontwikkeld waarbij hij zichzelf verwondt.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41185-019-0200-9/MediaObjects/41185_2019_200_Fig1_HTML.jpg

Voor kinderen als Dexter is er meestal geen plek in de reguliere zorg, ondervonden zijn ouders Mark en Josette Budding. Josette: ‘Voor Dexter zijn wij bij veel zorgverleners geweest, maar het was niet mogelijk hem ergens onder te brengen. Als kind ging hij bijvoorbeeld naar dagbesteding. Daar kwam hij tot rust. Maar na een tijdje ging het toch weer mis en ging Dexter automutilerend gedrag vertonen, omdat hij niet de zorg kreeg die hij nodig had in de vorm van een-op-eenbegeleiding in een rustige omgeving.’

Toen Dexter ongeveer 7 jaar was, wilden zijn ouders graag dat hij uit logeren ging.

0
169

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.