Signalement van het CBS: Belemmeringen in werk door ziekte of handicap

Mensen met een langdurige ziekte, aandoening of handicap kunnen vaak moeilijker een baan vinden. De rijksoverheid wil dat meer mensen werk vinden, eventueel met ondersteuning. Dat is ook het doel van de Participatiewet. CBS en TNO vroegen werknemers in hoeverre zij arbeidsbelemmeringen ervaren.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Dit artikel geeft een beschrijving van het aantal werknemers dat aangeeft door hun gezondheid belemmerd te worden in hun werk. Daarbij wordt ingegaan op de kenmerken van deze werknemers, de soort aandoening, de mate van belemmering, de bedrijfstakken waarin ze werkzaam zijn en de mate van psychosociale arbeidsbelasting.

Kenmerken

In de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden (NEA), die jaarlijks wordt uitgevoerd door het CBS en TNO, is aan werknemers tussen de 15 en 75 jaar gevraagd in hoeverre zij door een langdurige ziekte, aandoening of handicap belemmerd worden bij het uitvoeren van het

0
9

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.