Screeningsinstrument is niet ongelimiteerd toepasbaar

De Zelfredzaamheid-Matrix (ZRM) is een screeningsinstrument om een volledig beeld te krijgen van het functioneren van de cliënt. Inmiddels wordt de ZRM toegepast bij zeer uiteenlopende cliëntenpopulaties binnen het sociaal domein. Ontwikkelaar GGD Amsterdam zet vragen en antwoorden uit het veld op een rij.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Een van de eerste toepassingen van de ZRM was bij Centrale Toegang voor de Maatschappelijke Opvang (MO) en de Openbare Geestelijke Gezondheidszorg (OGGZ) keten in Amsterdam en Rotterdam. Bij de doelgroepen van deze zorgsystemen is het functioneren op veel domeinen problematisch en bestaat een lange traditie van integraal werken en korte lijnen tussen hulpverleners. De ZRM past goed in het werkproces van deze zorgsystemen. Het instrument draagt namelijk

0
13

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.