Pasklaar in de praktijk: Wie kent haar liedjes niet?

De medewerkers van de dagbesteding van de Helga van Lelie Zorggroep hebben een themaweek georganiseerd over boeken. Daar past natuurlijk uitstekend een Annie M.G. Schmidt-dag in. De bezoekers, ouderen met een vorm van dementie, kennen deze bekende schrijfster allemaal en kennen haar liedjes en versjes soms woordelijk uit hun hoofd.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41188-018-0134-9/MediaObjects/41188_2018_134_Fig1_HTML.jpgVoordat de bezoekers komen, hebben we de ruimte versierd met ballonnen en bekende figuren uit de boeken van Annie M.G. Schmidt. Als zij binnenkomen merken zij deze feestelijkheden meteen op en beginnen zij te praten over wat zij herkennen. We beginnen de dag met koffie en gebak. Terwijl iedereen lekker zit te smullen, laten we een foto zien van Annie M.G. Schmidt. Bijna alle bezoekers herkennen haar meteen.

Vervolgens lezen we fragmenten uit haar levensloop voor. De cliënten zijn het erover eens dat het een heel bijzondere vrouw is geweest met een groot talent. Zij herinneren zich veel van haar

0
26

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.