Pasklaar in de praktijk: In gesprek over spreekwoorden

Het is belangrijk dat de hersenenfunctie van mensen met dementie zo veel mogelijk gestimuleerd wordt. Het spel 'het foute spreekwoord' is een gezellige manier om de hersenen te laten kraken. Foute spreekwoorden zijn niet alleen lachwekkend, ze leveren ook veel gespreksstof op.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41188-018-0160-7/MediaObjects/41188_2018_160_Fig1_HTML.jpg

Het is belangrijk dat de hersenenfunctie van mensen met dementie zo veel mogelijk gestimuleerd wordt. Het spel ‘het foute spreekwoord’ is een gezellige manier om de hersenen te laten kraken. Foute spreekwoorden zijn niet alleen lachwekkend, ze leveren ook veel gespreksstof op.

‘Wie een berg maakt voor een ander, valt er zelf vanaf’, lees ik voor. Om me heen hoor ik gegrinnik. Ik kijk de cliënt naast mij aan en zeg: ‘Ik heb het gevoel dat er iets niet klopt. Weet u misschien wat ik verkeerd zeg?’ De cliënt denkt even na. ‘De berg moet een kuil zijn’, zegt hij

0
24

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.