Pasklaar: Het foute spreekwoord

Op zoek naar leuke, passende activiteiten voor je cliënten? De activiteitenkaarten van Pasklaar kunnen je hierbij helpen en inspireren. Pasklaar biedt online keuze uit meer dan 700 creatieve, recreatieve of educatieve activiteitenkaarten. De activiteiten zijn onderverdeeld in tien rubrieken. De kaarten zijn geschreven door collega- activiteitenbegeleiders en zijn daardoor zeer praktisch en eenvoudig toe te passen in de praktijk. Vakblad Dagbesteding publiceert elke maand een andere kaart.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41188-018-0162-5/MediaObjects/41188_2018_162_Fig1_HTML.jpg

Deze activiteit is geschikt voor jongeren en volwassenen met enige kennis van taal en spreekwoorden. De activiteit zal vooral ouderen aanspreken aangezien de meeste spreekwoorden vroeger veel werden gebruikt. Je zult merken dat het voorlezen van een fout spreekwoord vaak veel hilariteit oplevert. Zo stimuleert deze activiteit niet alleen de hersenen, maar zorgt deze ook voor veel plezier. Je kunt ook kiezen voor de variatie waarbij je samen met de deelnemers de goede spreekwoorden op een groen vel en de foute spreekwoorden op een rood vel plakt. Dit vergt iets meer voorbereiding, maar betekent ook dat de deelnemers een grotere

0
21

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.