Onderzoek: Wel of niet familie erbij betrekken?

Hoe help je mensen uit andere culturen als zij problemen ondervinden bij relatievorming of te maken hebben met gedwongen partnerkeuze? Professionals lopen tegen flink wat dilemma’s aan, blijkt uit onderzoek van het Verwey-Jonker Instituut en Movisie.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41185-017-0188-y/MediaObjects/41185_2017_188_Fig1_HTML.jpg

Senior onderzoeker Eliane Smits van Waesberghe van het Verwey-Jonker Instituut sprak met hulpverleners en ervaringsdeskundigen.

Welk dilemma springt eruit?

 

‘Zowel hulpverleners als hulpvragers hebben veel moeite met het betrekken van de familie. Systeemgericht denken is een uitgangspunt bij hulpverlening, maar in deze situaties botst het vaak met de wensen van de cliënt. Dat merkten we ook in de focus- groepen. In het begin waren cliënten best angstig om te praten. Soms worden ze door familie bedreigd. Het roept altijd veel emoties op. Aan de andere kant ervaren hulpverleners wettelijke verplichtingen rondom het betrekken van de familie, bij minderjarigen

0
70

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.