MOVISIE Een grote uitdaging voor samenleving en werkgevers

Statushouders kampen met een achterblijvende arbeidsparticipatie ten opzichte van andere bevolkingsgroepen in Nederland. Waar ligt dat aan, en hoe kunnen zij duurzaam aan een passende baan worden geholpen? Movisie verrichtte onderzoek naar wat werkt bij de arbeidsdeelname van deze groep.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Uit cijfers blijkt dat zelfs na meerdere jaren in Nederland statushouders veel vaker werkloos zijn dan autochtone Nederlanders en andere Nederlanders met een migrantenachtergrond. Reden dus om extra in te zetten op de arbeidsparticipatie van statushouders. Dat gaat om arbeidstoeleiding, maar ook om ervoor te zorgen dat zij duurzaam aan de slag blijven. Marijke Booijink, onderzoeker bij Movisie: ‘Het is een algemeen probleem in Europa. Ik ken geen land waar het niet speelt.’

Taalles en praktijkervaring

Niet verrassend wellicht, maar uit de Movisie-publicatie blijkt taal een van de werkzame elementen te zijn voor de arbeidsdeelname van deze groep. Bora Avric´,

0
58

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.