Meer deugdelijk werk

In de vorige vijf edities van Zorg+Welzijn werd verkend wat een goede professional kenmerkt. Praktische wijsheid, zo vertelde hoogleraar Andries Baart. Vier casussen lieten achtereenvolgens zien wat dat is. Het laatste woord is aan Baart zelf.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

‘Praktische wijsheid, ook wel professionele verstandigheid geheten, dat was het onderwerp van het openingsinterview met mij en van de casussen die daarop volgden. Professionals moeten omdat het nou eenmaal professionals zijn volgens de regels der kunst werken, vakbekwaam en reflectief voortgaan. Behalve als ze dat allemaal beter niet kunnen doen. Dan moeten ze de regels met verstand kunnen overtreden, breder en verder kijken dan hun vak en een sprong durven wagen. Kort en goed, niet het uitgestippelde pad wezenloos afsjokken en de boel in het honderd laten lopen. Ze zouden evenmin het zaakje erbij neer moeten gooien (al dan

0
47

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.