Mannen misschien kwetsbaarder dan vrouwen’

Na een pilot van negen jaar trekt het kabinet structureel geld uit voor mannenopvang. Mannen die slachtoffer zijn van mishandeling kunnen op steeds meer plekken terecht. Nu nog het taboe eraf: ‘Hulpverleners, zoals huisartsen, herkennen de signalen niet.’

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

‘Jouw mening is niet belangrijk, jij bent hier alleen om voor geld te zorgen.’ Dat is wat Lex (38) alsmaar van zijn ex-vrouw te horen kreeg. Zo’n vijf jaar werd hij door haar mishandeld. We zitten in een kantoort van Moviera, verantwoordelijk voor de Utrechtse mannenopvang. Lex, een tengere en kleine man, wordt hier nu ongeveer een half jaar opgevangen. Op een geheim adres heeft hij een appartement voor zichzelf, waar hij tot rust kan komen.

Lex emigreerde naar Nederland voor zijn toenmalige vrouw. Samen kregen ze twee kinderen, maar al gauw ging het mis. Als Lex bijvoorbeeld de verkeerde

0
49

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.