Komt een patiënt bij de welzijnscoach

Een huisarts die zo nodig doorverwijst naar welzijnsactiviteiten. Waar dit gebeurt, lijkt het effect positief. Het vraagt wel om een welzijnscoach die goed met de huisarts samenwerkt én de grenzen aangeeft.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Huisartsen hebben het druk. Hun spreekuren zitten vaak overvol. Iemand met hartklachten stuurt de huisarts door naar een cardioloog, iemand met diabetes naar de praktijkondersteuner diabetes. Maar er komen ook patiënten die niet per se last hebben van fysieke klachten, voor wie sociale problemen zoals een zieke partner of eenzaamheid de reden van hun bezoek zijn. Deze patiënten zijn wellicht gebaat bij activiteiten of vrijwilligerswerk in de buurt. Lang niet elke huisarts, mede vanwege tijdgebrek, stuurt iemand in zo’n situatie door naar een sociaal werker voor een gesprek. ‘De medische wereld en het sociaal domein zijn nog steeds erg gescheiden

1
548

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.