KIPPENVEL ‘Ik gunde haar die kans zó erg’

Laura is ambulant gezinswerker in de jeugdzorg. Hiervoor werkte zij elf jaar als gezinscoach op een 24-uursvoorziening voor ouders met een licht verstandelijke beperking en multiproblematiek. Ze maakte er meerdere uithuisplaatsingen (UHP’s) mee. Eén zal ze nooit vergeten.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

‘Lelah was zestien jaar toen ze op onze woonvoorziening kwam wonen. Ze had een dochter van anderhalf, was zwanger van een zoontje. Bij de intake bleek al hoe intens beschadigd en verwaarloosd Lelah was. Veel geweld meegemaakt, op straat geleefd, in instellingen gewoond. Ze wilde haar kinderen zo graag bieden wat zij nooit heeft gekend. Ik gunde haar die kans zó erg. Op het kraambed van haar zoontje vertelde ze dat ze psychisch werd mishandeld door haar vriend, vader van de kinderen. Er waren ook signalen van lichamelijke mishandeling. Daar begon het voor mij als hulpverlener en als moeder te

0
23

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.