Jongeren uit de doelgroep banenafspraak: aan het werk, voor hoelang?

Duurzaam regulier werk voor mensen met een arbeidsbeperking is een belangrijke politieke doelstelling. Daartoe is in 2013 de zogenoemde banenafspraak gemaakt: in 2026 hebben werkgevers 125.000 extra banen gecreëerd voor mensen met een arbeidsbeperking. De Inspectie SZW onderzocht hoe UWV en gemeenten jongeren uit de doelgroep banenafspraak ondersteunen.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Tot nu toe loopt het aantal gerealiseerde extra banen ten opzichte van de planning goed, zij het dat de helft van de mensen met een arbeidsbeperking nog niet aan het werk is. Bovendien gaat dat het (vooral bij nieuwe banen) vaak om tijdelijke banen, uitzendbanen en detacheringen. De duurzaamheid van werk is des te meer van belang omdat uit onderzoek blijkt dat uitvallers onder de Wajongers tot vijftig procent kans hebben na een jaar nog thuis op de bank te zitten en veertig procent kans binnen drie tot vier jaar niet meer aan het werk te komen. Zeker bij kwetsbare

0
13

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.