Je cliënten coachen op de digitale snelweg

De digitalisering van de maatschappij is niet te stoppen. Ook in de sector zorg en welzijn hebben we er mee te maken. Expertisecentrum Pharos is onlangs van start gegaan met een campagne om eHealth voor zo veel mogelijk mensen toegankelijk te maken. Professionals in zorg en welzijn kunnen hieraan bijdragen door mensen te coachen in het gebruik van eHealth. Dat betekent dat zij zelf over voldoende digitale vaardigheden dienen te beschikken.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Iedereen kent het wel. Je belt de apotheek voor een herhaalrecept en een stem op een bandje meldt dat het erg druk is en dat je ook via internet je bestelling kunt doen. Op de website raak je al snel het spoor bijster, want waar staat nu net die vraag die jij hebt? De meeste mensen lukt het na een tijdje uitproberen wel om wijs te worden uit het digitale aanbod, maar dat geldt lang niet voor iedereen. Nederland kent zo’n 2,5 miljoen laaggeletterden, mensen die moeite hebben met lezen, schrijven en vaak ook rekenen. Nog eens een miljoen mensen

0
25

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.