Redactioneel: Buiten de bestaande kaders

In het centrum van de gezellige plaats Alkmaar bevindt zich een bijzondere winkel: Spot Atelier.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41188-018-0027-y/MediaObjects/41188_2018_27_Fig1_HTML.jpgEr werken mensen met een indicatie voor dagbesteding. Het is een gemêleerd gezelschap met als gemeenschappelijk kenmerk dat ze allemaal creatief zijn. Ze maken zelf de producten die in de winkel worden verkocht. Franchet Broertjes en Ingrid Hulleman richtten Spot Atelier twee jaar geleden op. Zij wilden niet in het keurslijf van de grote traditionele zorginstellingen werken, maar hun eigen koers bepalen. Hun doelgroep is niet afgebakend door een bepaalde problematiek of achtergrond. ‘Wij denken buiten de bestaande kaders van de afgebakende doelgroepen van de grote instellingen’, zegt Franchet in het interview op pagina 12.

Toch zijn ook grote instellingen

0
15

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.