Onderzoek: Informatiedeling dag- en nachtzorg moet beter

In de 24-uurszorg spelen het Elektronisch Cliëntendossier (ECD) en domotica een belangrijke rol. In theorie zouden beide systemen elkaar moeten versterken, in de praktijk lukt dat onvoldoende. Vilans onderzocht hoe dat komt en wat er beter kan.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Adviseur Sabine Timmer en collega’s verdiepten zich in de vraag hoe zorgmedewerkers dag en nacht actuele en relevante informatie over hun cliënten kunnen krijgen, ongeacht het systeem waarin zij kijken. Het leverde de rapportage Een integraal zorgsysteem, vraagstuk of prachtstuk? op.

Waarom dit onderzoek?

‘Uit evaluaties over nieuwe nachtzorg-projecten kwam naar voren dat toezichthoudende domotica, zoals sensoren in de slaapkamer, vaak niet gekoppeld zijn aan het ECD. Systemen worden vaak los van elkaar gebruikt, terwijl een koppeling de informatieoverdracht tussen medewerkers juist gemakkelijker zou moeten maken. Zorgorganisaties blijken onvoldoende in staat om daar grote verbeterslagen in te maken. Met de

0
32

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.