Infographic Movisie: Integraal werken aan informele zorg met de digitale woudlopersgids

De inzet van informele zorgers is onmisbaar om ervoor te zorgen dat mensen met een ziekte of beperking langer thuis kunnen wonen. Het ondersteunen van deze informele zorgers, van mantelzorgers tot vrijwilligers, vraagt om een integrale aanpak. Beleid rondom informele zorg raakt veel wetten en levensterreinen. Movisie ontwikkelde daarom de digitale Woudlopersgids om professionals en beleidsmakers overzicht te bieden en ondersteunen.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41185-018-0293-6/MediaObjects/41185_2018_293_Fig1_HTML.jpg

De Woudlopersgids (movisie.nl/woudlopersgids) biedt handige overzichten en tools voor professionals die nieuw zijn in de informele zorg en voor meer ervaren professionals die behoefte hebben aan diepgang. In de gids komen allerlei onderwerpen aan de orde: van wettelijke kaders tot respijtzorg en van samenwerking met de eerstelijnszorg tot evalueren en monitoren. Roos Scherpenzeel, expert informele zorg bij Movisie: ‘Vrijwel alle onderwerpen hebben een brede scoop. Kijk bijvoorbeeld naar ‘groepen mantelzorgers’. Over wie hebben we het eigenlijk? En welke behoefte hebben zij? Zicht krijgen op de diversiteit aan mantelzorgers en daar vervolgens het ondersteuningsaanbod op afstemmen, is ook voor sociaal werkers

0
31

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.