Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Infographic Movisie: Integraal werken aan informele zorg met de digitale woudlopersgids

De inzet van informele zorgers is onmisbaar om ervoor te zorgen dat mensen met een ziekte of beperking langer thuis kunnen wonen. Het ondersteunen van deze informele zorgers, van mantelzorgers tot vrijwilligers, vraagt om een integrale aanpak. Beleid rondom informele zorg raakt veel wetten en levensterreinen. Movisie ontwikkelde daarom de digitale Woudlopersgids om professionals en beleidsmakers overzicht te bieden en ondersteunen.
Premium
https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41185-018-0293-6/MediaObjects/41185_2018_293_Fig1_HTML.jpg

De Woudlopersgids (movisie.nl/woudlopersgids) biedt handige overzichten en tools voor professionals die nieuw zijn in de informele zorg en voor meer ervaren professionals die behoefte hebben aan diepgang. In de gids komen allerlei onderwerpen aan de orde: van wettelijke kaders tot respijtzorg en van samenwerking met de eerstelijnszorg tot evalueren en monitoren. Roos Scherpenzeel, expert informele zorg bij Movisie: ‘Vrijwel alle onderwerpen hebben een brede scoop. Kijk bijvoorbeeld naar ‘groepen mantelzorgers’. Over wie hebben we

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.