In de virtuele wereld kun je altijd bij iemand terecht

De virtuele wereld van Second Life, vooral bekend van virtueel vreemdgaan, biedt ook goede mogelijkheden om eenzaamheid te bestrijden. VayaV bedacht het project ‘Leuk voor elkaar’ en deed pilots in Zuid-Limburg. ‘Ik spreek nu in het dagelijks leven makkelijker mensen aan.’

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41185-018-0278-5/MediaObjects/41185_2018_278_Fig1_HTML.jpg

Het idee van ‘Leuk voor elkaar’ is heel simpel. Leer mensen die eenzaam zijn of eenzaam dreigen te worden in groepsverband de lol en mogelijkheden van de virtuele wereld kennen. Wellicht maken ze daar al nieuwe vrienden waarmee ze al dan niet in de werkelijke wereld een zodanige band krijgen dat ze erop kunnen terugvallen als dat nodig is. Besteed bovendien veel aandacht aan groepsvorming zodat deelnemers zich veilig voelen, elkaar goed leren kennen, samen optrekken en elkaar helpen met computertechniek zodat ze elkaar ook gaan opzoeken buiten de bijeenkomsten om. Hilleke Linthorst: ‘Als je op welke manier dan ook

1
265

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

1 REACTIE

  1. Dank je zeer voor dit artikel. Ik ben blij te lezen dat we echt iets hebben kunnen betekenen voor de mensen in Kerkrade. We zijn nu in Alphen aan den Rijn begonnen. Ongetwijfeld zullen we ook daar iets kunnen betekenen voor mensen die behoefte hebben aan meer en sterkere sociale contacten.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.