In de schoolbanken: Circusmaterialen brengen mensen in beweging

Ook mensen met dementie kunnen nieuwe bewegingen leren en daar veel plezier aan beleven, is de ervaring van Gera de Leeuw. Met circusmaterialen als flowersticks, diabolo’s en jongleerballetjes stimuleert ze hun beweegvaardigheid. Sinds kort draagt ze haar kennis via trainingen ook over aan zorgprofessionals en vrijwilligers.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
IN DE SCHADUW-GERA DE LEEUW

Van huis uit is Gera journalist. ‘Op een dag werd ik op pad gestuurd om een verslag te maken over een circus’, vertelt ze.

‘Dat was erg leuk; de circuswereld sprak me meteen aan. Ik raakte bevriend met iemand die er werkte. Op een gegeven moment ben ik voor dit circus de pr gaan doen.’

Gegrepen als Gera was door de circuswereld, volgde ze ook de eenjarige opleiding ‘begeleider in de circuskunsten’ en ging ze circuslessen geven aan kinderen. Bovendien gaf ze jongleerlessen aan mensen met een hersenbeschadiging. ‘Dat was magisch’, herinnert ze zich. ‘Deze mensen knapten er ontzettend van

0
18

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.