Ik heb zeven jaar gehuild, dag en nacht’

De eenzaamheid onder niet-westerse migranten is opvallend hoog. Turkse ouderen springen daar weer bovenuit. Voor reguliere zorginstellingen blijft het lastig om deze groepen te bereiken. ‘Je moet als professional bereid zijn concessies te doen.’

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto: Herman Keppy

De 69-jarige Şerife komt zuchtend overeind. Net klaar met het gebed. Nu aan de thee. Vandaag is ze naar dagbesteding gekomen. Beter dan thuis waar de muren op haar afkomen. Natuurlijk ziet ze haar vijf kinderen en kleinkinderen nog vaak, maar toch. Sinds haar man is overleden, is het leven niet meer hetzelfde. ‘Ik heb zeven jaar gehuild. Dag en nacht.’ Ze pakt een kussen en knijpt ’m tegen haar buik. Zo zat ze dan.

Haar buurvrouw die haar breiwerk heeft gepakt, knikt. Ook zij is haar man verloren. Twee jaar geleden, totaal onverwacht. Op een ochtend werd hij niet

0
289

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.