Hoe toegankelijk is het sociaal domein voor mensen met een licht verstandelijke beperking?

Toezicht Sociaal Domein (TSD) deed onderzoek naar de toegankelijkheid van het sociaal domein voor mensen met een licht verstandelijke beperking. Bij vijf gemeenten gingen ervaringsdeskundigen op pad om te kijken hoe laagdrempelig de toegang was.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Sinds de transitie in 2015 zijn gemeenten verantwoordelijk voor het sociaal domein. Voorzieningen en diensten in het sociaal domein zijn bedoeld voor mensen die onvoldoende zelfredzaam zijn en een ontoereikend netwerk hebben. Mensen met een licht verstandelijke beperking behoren tot deze kwetsbare doelgroep. Naar schatting hebben tussen de 1,4 en 2,2 miljoen Nederlanders een licht verstandelijke beperking.2 Hun beperking is vaak niet zichtbaar. Regelmatig overschatten ze zichzelf en ze zijn verbaal vaak sterk. Soms vinden ze het

0
3

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.