Vier deskundigen over: Het zorgbuurthuis

Ouderen missen een voorziening tussen het eigen huis en het verzorgingshuis. Lilian Marijnissen stelt het Zorgbuurthuis voor. Goed idee? ‘Met dit idee alleen verdrijf je de eenzaamheid niet.’

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41185-018-0006-1/MediaObjects/41185_2018_6_Fig1_HTML.jpgLilian Marijnissen, fractievoorzitter van de SP in de Tweede Kamer: ‘Sinds het sluiten van de verzorgingshuizen, is er een enorme behoefte ontstaan aan oud kunnen worden in je eigen buurt. Op dit moment moeten ouderen thuis blijven wonen totdat het écht niet meer gaat, totdat mensen al aan het dementeren zijn, of als er intensieve lichamelijke zorg nodig is. Dat is dus maar voor een beperkte groep mensen. Alleen degenen die het kunnen betalen kunnen nog in een beschermde woonomgeving terecht als ze ouder worden.

Wij vinden dat iedereen in zijn of haar eigen buurt oud moet kunnen worden.

1
921

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.