Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Het veelkoppige monster van het arbeidsmarktbeleid

Onderzoeksbureau Regioplan bestaat 35 jaar. Een mooie gelegenheid voor een winterwerksessie, waarin we een aantal zogenoemde wicked arbeidsmarktproblemen aan de kaak stelden. Samen met beleidsmakers en andere deskundigen bespraken we daarbij achtergronden en oplossingsrichtingen van deze complexe en meerdimensionale problemen van het arbeidsmarktbeleid.
Wicked problems zijn als veelkoppige monsters: complex en meerdimensionaal. Illustratie: Bob van der Meijden
Premium

Veel beleidsproblemen hebben het karakter van zogenoemde wicked problems. Dergelijke problemen zijn complex en worden vaak omschreven als ‘veelkoppige monsters’. Volgens Ritter en Webber (1973) onderscheiden wicked problems zich doordat er vaak veel onbekend is over de problemen, het continue beleidsproblemen betreffen, er veel verschillende waarden op van toepassing kunnen zijn en de consequenties van het oplossen van de problemen moeilijk te overzien zijn. Ook is kenmerkend voor wicked problems dat geen enkele

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.